Zwart woonhuis met vide

Op vrije kavel in Biesland
De Bras 0138

Uit een selectie van jonge architecten koos de familie W. voor mijn pitch. Ik werd de architect van hun vrijstaande woning.

zwarte-villa-w-ontwerp-tobias-11

de uitdaging

De uitdaging was een vrijstaand huis ‘met een naam’ te ontwerpen op een van de vrije kavels in Biesland, het stedenbouwkundig plan van de hand van FARO architecten en Heren 5 architecten.  De vrije kavels liggen verstrooid door de woonwijk en het idee is er  herkenbare huizen te bouwen.

En het was een uitdaging om alle noodzakelijke functies van het huis op de begane grond te organiseren. Zodat het huis zou worden waar je oud in kunt worden.

de opdrachtgever

Particulier

wat we deden

Ontwerp

Omgevingsvergunning

Technisch ontwerp en bestek

Esthetisch toezicht op de bouw

toelichting op het ontwerp

Een woonhuis met luxe afwerking interieur. De vide is de centrale ruimte. Alle ruimtes zijn aan de vide gekoppeld en hierdoor valt daglicht diep de ruimte binnen. Beneden is behalve woonkamer, eetkamer en keuken ook de masterbedroom met badkamer ensuite en aan de straatzijde een kantoor aan huis. Boven zijn twee kamers, een ruimte aan de vide (bibliotheek) en een groot dakterras.

foto’s door Sander Foederer

foto’s

plattegronden

maquette

gevels

Related Projects
Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search