Update van twee herenhuizen uit 1914

Den Haag

de uitdaging

De uitdaging is om de twee geheel verschillende herenhuizen tot een ruim familiehuis te verbouwen dat als een geheel voelt en ook zo gebruikt wordt. Daarnaast is het de uitdaging om die woning optimaal gebruik te laten maken van de ligging aan een dubbel grote stadstuin voor wat betreft daglicht, uitzicht en ruimtelijke beleving.

de opdrachtgever

Particulier

wat we deden

  • Ontwerp
  • Splitsingstekeningen.
  • Omgevingsvergunning
  • Esthetisch toezicht op de bouw

duurzaamheid

  • Passief gebruik van de warmte van de zon. De strook met glazen deuren laat het zonlicht binnenvallen.
  • Een strategisch geplaatste boom tuin is ‘s winters kaal en laat de warmte van de zon binnenvallen. ‘s Zomers weert de groene kruin de warmte van de zon.
  • Het energieverbruik is gelijk aan voor de verbouwing, hoewel de woning 40% groter is geworden.

plattegronden

Twee herenhuizen – architect Marieke Tobias
Related Projects
Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search