Brandingsportvereniging Jumpteam

Scheveningen

De uitdaging

Op uitnodiging van Brandingsportvereniging Jumpteam op Scheveningen deed ik mee aan een architectenselectie voor het ontwerp van een nieuwe accommodatie voor de club. In 2013 won ik deze pitch, in 2014 rondde ik het ontwerp af en in 2015 is het nieuwe clubhuis opgeleverd.

De accomodatie was bij oplevering de grootste watersportvereniging langs de Nederlandse kust, het eerste buurthuis van de toekomst op het strand en het eerste strandpaviljoen dat vergund werd jaarrond te staan op Scheveningen.

Wat we deden

De nieuwe accommodatie voor brandingsportvereniging JumpTeam Scheveningen heeft een boost gegeven aan surfsport, professionalisering ervan en aan de club zelf.

Dat komt doordat de nieuwe accommodatie groter is, betere faciliteiten heeft, nu ook ’s winters op het strand staat en evenementen kan hosten.

Het ontwerp draagt bij aan die boost. Het is maatwerk. Bedacht vanuit het faciliteren van de sporter en de vereniging. En tegelijkertijd zo vormgegeven dat er fijne plekken zijn, te midden van de schaalvergroting.

  1. Alle faciliteiten zijn op maat van de surfers, van het strand en van jaarrond gebruik. De uitgebreide stallingsmogelijkheden, de luwe buitenruimte om te tuigen, de ruimte voor de veiligheidsboot, het zicht op de sporters op zee, de kleedkamers, douches, sanitair, buitendouches, boardrekken aan de gevels, het zijn allemaal praktische oplossingen gericht op veiligheid, voorzieningen om materiaal te tuigen, spoelen, drogen en stallen.

 

  1. Bij de schaalvergroting is de intimiteit van de vereniging behouden. Alle ruimtes zijn rondom een plein georganiseerd. De accommodatie is als een landschap met verschillende plekken vormgegeven door de vorm van het gebouw, de plaats van de terrasschermen, de geïntegreerde zitbanken. Je komt binnen op het plein, dit is het hart van de club, hier gebeurt het. Hier tuig je je materiaal op, in de luwte. De kantine ligt ernaast en is als een licht en ruim strandpaviljoen. Het heeft vrij zicht rondom op zee, daklichten, grote glaspartijen en centraal een Buller Jan kachel. Naast het plein ligt een veranda, een terras op strandniveau met tribunes eromheen en een hoger gelegen terras met goed zicht op zee.

 

  1. Het ontwerp is geschikt om evenementen of surfwedstrijden te hosten. Het strandterras is geschikte ruimte voor een briefing en prijsuitreiking met de zitplekken rondom.

 

  1. Veiligheid door goed zicht op de sporters op zee ligt ten grondslag van het ontwerp: glas rondom de kantine en vrije zichtlijnen.

 

  1. De hellingbaan, het sanitair en de brede deuren maken het gebouw geschikt voor minder valide surfers.

 

  1. Het gebouw is interessant voor sponsoren mede doordat ruimte voor sponsoruitingen op een mooie manier tot in detail is mee ontworpen.

 

  1. Het ontwerp is ontworpen zodat het flexibel in gebruik is. Dat was voorwaarde voor de buurthuis van de toekomst subsidie. Meerdere verenigingen kunnen gebruik maken van de accommodatie.

 

JumpTeam werd in 1982 opgericht door een aantal windsurfers op Scheveningen om onderlinge wedstrijden te kunnen organiseren voor een groeiend aantal belangstellenden. In 2014 werden de plannen voor nieuwbouw gemaakt en waren er 700 leden. Op dit moment zijn er 1400 leden.

de opdrachtgever

Brandingsportvereniging Jumpteam

foto’s

jumpteam-3-hr-2018-tobias
jumpteam-1-hr-2018-tobias
jumpteam-4-hr-2018-tobias
jumpteam-8-hr-2018-tobias
jumpteam-6-hr-2018-tobias
jumpteam-7-hr-2018-tobias

tekeningen

jts-p2-impressies-01
jts-p2-impressies-02
Brandingsportvereniging Jumpteam
jts-p2-impressies-04
jts-p2-impressies-05
jts-p1-impressie-03-plattegrond
jts-p5-impressies-02
jts-p3-gevels
jts-p4-doorsnedes
Related Projects
Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search