Bistro Miro

Den Haag Centrum

De uitdaging

De wat donkere binnenruimte van het italiaanse restaurant leek zich niet goed te lenen voor een lichte, open bistro. Hoe maak je hier een aantrekkelijke plek voor lunch en borrel?

Wat we deden

Ontwerp

de opdrachtgever

Horeca ondernemer

tobias-miro-concept

toelichting op het ontwerp

Wat ik voor me zag was drie verschillende kamers, met elk een eigen sfeer en kwaliteit en met lichte kleuren. Zo benut je de onrustig en grillig gevormde binnenruimte optimaal. De locatie leent zich eenvoudigweg niet voor een open plan.

Hoe leuk is het om naar gelang je bui, het weer, het tijdstip en je gezelschap een andere plek te kiezen in je favoriete bistro. In de grootste en lichtste ruimte, de lunchroom, staat een grote bar waarop uitnodigend gepresenteerd de pinchos en andere lekkernijen liggen. Losse mahoniehouten tafeltjes en Portugese tegels op de vloer geven de kamer een mediterrane sfeer om fijn te lunchen met 2, 3 of 4 mensen aan een tafeltje. In de middelste ruimte, de huiskamer, staat een enorm lange houten tafel en biedt een bar langs de gevel zitplekken aan het raam. Hier zit je graag alleen of juist met een grotere groep mensen. En de wat donkerdere kamer achterin, de wijnbar, is met haar metselwerk wanden, sfeerlicht en comfortabele bank langs de wand juist prettig voor momenten later op de dag of in privé gezelschap.

Verbindend element in inrichting van de kamers, de verschillende materialen en dessins, was het kleurenpalet.

De uitvoering was in handen van Rogier Krullaars, Krullaars Bouw B.V.

foto’s door Sonja Brongers

Related Projects
Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search