ontwerpen volgens een eigen visie

Hierin staat het beleven van de natuurlijke omgeving centraal. Dat voelt gezonder, vrijer en is het is simpelweg mooier.

Ik geloof dat wij mensen ons beter voelen, beter functioneren als we beter verbonden zijn met de natuurlijke omgeving. Kenmerkend voor mijn ontwerpen is de schakeling van binnen met buiten. Heldere vlakken en lijnen die naar buiten verwijzen, grote glasoppervlakken, natuurlijke materialen en duurzame oplossingen. Zelfs in de meest kleine ruimtes, en in de meest verstedelijkte omgeving, is er altijd een link mogelijk met wat er is aan groen, lucht, water en duurzame energie. Al het moois dat de natuur ons biedt, is er namelijk al. Aan mij als architect de uitdaging dat zichtbaar maken.

ir. Marieke Tobias, architect

  • TU Delft, Master of Science in Architecture (1991-1998)
  • Arkitekskolen i Arhus, Erasmus Exchange Program (1995)
  • BNA bestuur Haaglanden (2003-2005)
  • Gastdocent TUDelft (2005-2015)
  • PMIA, Energiepresterende gebouwen (2010)

Al in 1998 kreeg ik de mooie kans een woning aan de Vecht te ontwerpen en de bouw te begeleiden daarvan. Sindsdien heb ik vele ontwerpopdrachten gekregen van particulieren, gerenommeerde bedrijven, verenigingen en ontwikkelaars. Er zijn villa’s, appartementen, interieurs voor kantoren en lobby’s, een clubhuis, een surfschool, stands, lampen en tafels en ook bruggen gebouwd naar mijn ontwerp.

Ik ben onder andere de architect van Jumpteam, de grootste watersportvereniging langs de Nederlandse kust, het eerste buurthuis van de toekomst op het strand en het eerste paviljoen dat jaarrond mocht blijven staan aan de boulevard van Scheveningen.

Mijn ervaring neem ik mee naar nieuwe opdrachten. Ik weet hoe een papieren ontwerp in werkelijkheid uitpakt. Hoe een bouwproces daadwerkelijk werkt.

Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search