IR. MARIEKE TOBIAS

ARCHITECT

Ik wil mensen aanmoedigen om te bouwen. Om zich hun omgeving eigen te maken en uitdrukking te geven aan hun gedachtegoed. Om te zijn waar je wil zijn.

Ik ben Marieke Tobias, gepassioneerd architect, enthousiast kitesurfer en gek op mijn kinderen. Ik woon en ik werk in Den Haag, mijn studio is in het centrum en mijn huis staat aan zee. Ik woon er met mijn twee zoons.

“Gebouwen waarin een gezonde en bewuste levensstijl tot uitdrukking is gebracht voelen vrijer, zijn gezonder en simpelweg mooier.”

 

  • Technische Universiteit Delft, faculteit Bouwkunde, Master of Science in Architecture (1991-1998)
  • Arkitekskolen i Arhus, Erasmus Exchange Program (1995)
  • BNA bestuur Haaglanden (2003-2005)
  • Gastdocent Technische Universiteit Delft, faculteit Bouwkunde (2005-2015)
  • PMIA, Energiepresterende gebouwen (2010)

STUDIO TOBIAS

ARCHITECTENBUREAU

In 1998, direct na mijn afstuderen,  kreeg ik de kans als zelfstandig architect een woning op een prachtige locatie aan de Vecht te ontwerpen.  Ik maakte het bouwplan en begeleidde de bouw.

Sindsdien heb ik vele ontwerpen gemaakt voor particulieren, gerenommeerde bedrijven, verenigingen en ontwikkelaars.

Er staan nu hoogwaardige villa’s, appartementen, interieurs voor kantoren en lobby’s, een clubhuis, een surfschool, stands, lampen, tafels en ook bruggen naar mijn ontwerp door Nederland verspreid.

Zo ben ik in mijn thuisstad de architect van Jumpteam, de grootste watersportvereniging langs de Nederlandse kust, het eerste buurthuis van de toekomst op het strand en het eerste paviljoen dat jaarrond mocht blijven staan aan de boulevard van Scheveningen.

Tevens heb ik als architect bij Faro architecten, KOW architecten, INBO architecten en Janson Adriaanssen architecten gewerkt.

Mijn ervaring neem ik mee naar nieuwe opdrachten. Ik weet hoe een papieren ontwerp in werkelijkheid uitpakt. Hoe een bouwproces daadwerkelijk werkt.

Wat mij bjizonder interesseert is de huidige techniek. Hiermee is het mogelijk om intelligente plannen te maken, een hoge mate van comfort en van energiezuinigheid te realiseren.

Contact me

Send me an email and I'll get back to you soon.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search