Eco- concept voor uitbreiding van woning in Andijk

 In Blog

Vandaag werkten we aan een concept voor vergroten van een woning in Andijk. De vraag is meer ruimte, ingedeeld naar het open-plan principe met zo weinig mogelijk deuren. Deze vraag komt steeds weer terug in onze studio. Bij de verbouwingen van de herenhuizen in Den Haag, de bungalow in Kijkduin, de huizen in Waterland en nu ook in Andijk. Een groot deel van de bestaande woningvoorraad is gedateerd. De woningen zijn – op begane grond- teveel opgedeeld in kamers naar huidige woonwensen, hebben te weinig contact met de tuin en een afgesloten, te kleine keuken.

De woning in Andijk breiden we uit met een ruimte aan de zijgevel. De keuken wordt in de uitbouw geplaatst en het keukeneiland in de sparing van de bestaande gevel. De uitbreiding krijgt een kap met een groot uitzet tuimel venster van Velux. De half open keuken en de ruimte op de verdieping krijgt zo een prachtige lichtinval.

Duurzame prestaties zijn geïntegreerd in het ontwerp. Zo kan de zon goed binnenvallen, de ruimte verwarmen en voor daglicht zorgen. De lichtschakelaar hoeft slechts om als het echt donker is. Geuren uit de keuken stijgen naar het hoge plafond en bereiken de woonkamer niet. Het binnenklimaat blijft fris door de natuurlijke ventilatie via de zwarte zonneschoorsteen.

Het isolatiemateriaal dat we toepassen is vlas,  dat is 100% herbruikbaar of afbreekbaar, en kostenneutraal. Het binnenblad voeren we uit in houtskeletbouw en de gevels en daken bedekken we met riet. Riet is een natuurlijk materiaal dat geheel afbreekbaar is, het gaat lang mee en blijft mooi. Door de goede isolerende eigenschappen draagt het bij aan een prettig binnenklimaat.

Eco concept Andijk-2

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search