Verbouwing van het hoofdkantoor van Brunotti Europe
Als liefhebber van zee, zeilen, surfen en natuur was dit weer een heel mooie ontwerpopdracht! 

Samen met de nieuwe aandeelhouders, wilde Brunotti een nieuwe boost geven aan het bestaande hoofdkantoor. De uitdaging was een interieur neer te zetten, zó dat iedereen die het pand betreedt, in de wereld van Brunotti stapt. Brunotti Boards shaper Jinne Sietsma maakt naast surfplanken graag unieke objecten.De link tussen een nieuwe 'look and feel' voor het hoofdkantoor van Brunotti Europe en Jinne was snel gelegd. Met Jinne werkte ik al vaker samen, mijn visie ontwerpen te verbinden met buiten sprak ook Brunotti aan, zo werd het team voor dit project geboren.  

Brunotti richt zich op mensen die actief zijn in boardsports of liefhebbers zijn van strand of sneeuw of van beide. De doelgroep houdt van vrijheid, geniet van het leven en de natuur.Kenmerkend voor mijn ontwerpen is het gevoel dat je vanuit een gebouw geschakeld bent met de omgeving. Om hieraan gestalte te geven in het Brunotti hoofdkantoor heb ik een golvend plafond ontworpen. Het plafond loopt door naar buiten toe en vouwt om in een veranda. De golf geeft de ruimtes binnen karakter en biedt personeel en relaties gelegenheid om ook buiten in een Brunotti wereld te vergaderen, lunchen en borrelen. 

Een ontwerp is voor mij geslaagd als de ruimtes open en vrij voelen, zichtlijnen naar buiten bieden en tegelijkertijd een hart hebben.  Door het kantoor open te breken, wanden en plafonds te slopen en daglicht naar binnen te brengen werd een gevoel van vrijheid gecreëerd.De golf over het plafond, opgebouwd uit ceder latten, verbindt de verschillende ruimtes en geeft de anonieme kantoorvloer karakter. Ook het lijnenspel op de vloer draagt hieraan bij. Inspiratiebron voor de vloer zijn de isobaren op een weerkaart van een storm op de Noordzee in 1972. Ook het lichtplan draagt bij aan de unieke invulling van ontvangst, showroom, lounge, lunch, bar en terras. Unieke objecten zoals ontvangstbalie, bar, leestafel,  maken plekken en verschillende sferen in de open ruimte. 

De unieke objecten onderstrepen het life en boardsportsgevoel van het merk. De connectie met outdoor en boardsports is tot in detail verweven in het ontwerp door materialen uit de werkplaats van Jinne Sietsma, de boardshaper van Brunotti, te gebruiken. Polyester, piepschuim, recycled hout (oude wagondelen) , high gloss epoxy, keper glassfiber, palomia houten kiteboard kernen, red cedar, en onderdelen van surfboards zijn toegepast. In de twee enorme kroonluchters -met diameter van 1 meter- zijn ieder 350 (!!) handshaped glassed polyester vinnen met een high gloss finish verwerkt. De wand van de loungebar bestaat uit een mozaïek van windsurfboards en levensgrote zwart wit foto's van het boardshapen vullen de achterwand. Deze materialen en details geven het interieur kleur en maken het uniek. 

De verbouwing is er op gericht de authenticiteit en lifestyle van het merk uit te dragen en good (boardsports) vibes te brengen in een prettige zakelijke werkomgeving waar ook ruimte is voor een vrijdagmiddag borrel. Het gehele project, van ontwerp tot realisatie is in 4 maanden tijd gerealiseerd. Dankzij de goede samenwerking tussen JKD, Studio Tobias en Brunotti kon er snel worden geschakeld. Perfotube heeft goed en snel bijgedragen op gebied van het staalwerk voor kroonluchters, wanden en showroom.

Opdrachtgever: Brunotti Europe BV
Ontwerp: Studio Tobias, Marieke Tobias en Bastiaan Vellekoop in samenwerking met JKD
Uitvoering: JKD (Jinne Kunststof Design in Scheveningen)
Perfotube voor het staalwerk

 

brunotti lunch lres.jpg
brunotti bar lres.jpg
brunotti showroom lres.jpg
det bar.jpg
det kroonluchter.jpg

BRUNOTTI HOOFDKANTOOR

  

loungebar en showroom