Marieke Tobias is eigenaar van Studio Tobias, architectenbureau bna, en inspirator voor leerlingen van basisscholen omtrent duurzame architectuur. 

" Na mijn studie heb ik op projectbasis gewerkt bij verschillende architectenbureaus. Die ervaring heb ik gebruikt bij het oprichten van mijn eigen bureau. Met Studio Tobias realiseer ik projecten volgens mijn eigen visie, waarin het beleven van de natuur centraal staat. Dat voelt gezonder, vrijer en is het is simpelweg mooier." 
 
" Als zeiler en architect, wonend aan zee, heb ik groot respect voor de natuur. Ik geloof dat wij mensen ons beter voelen, beter functioneren als we meer verbonden zijn met het buitenleven. Kenmerkend voor mijn ontwerpen is dan ook voelen dat je vanuit een gebouw geschakeld bent met de omgeving. Ik gebruik lange lijnen zodat je ver naar buiten kunt kijken, daglicht, natuurlijke materialen en, waar mogelijk, duurzame materialen en energie. Zelfs in de meest verstedelijkte omgeving is er altijd een link mogelijk met wat er is aan groen, lucht en water. Al het moois dat de natuur ons biedt, is er namelijk al. Aan mij als architect de uitdaging dat zichtbaar maken." 
 
Werkervaring
Architect bij:
- Janson Adriaansen architecten
- Faro Architecten 
- KOW Architectuur en Stedenbouw 
- Inbo Architecten Rijswijk
Gastdocent aan de TU Delft 
 
Opleiding
Technische Universiteit Delft
Arkitektskolen Aarhus, Denemarken
Stage bij Architectuurstudio Hertzberger, Amsterdam
Post master degree TU Delft in Duurzaam Bouwen 
 

IR. MARIEKE TOBIAS

  

architect BNA