ARCHITECT

VAN HET NIEUWE ECO

Studio Tobias maakt plannen en studies voor (ver)bouwprojecten die ons dichter bij de natuur brengen.  Hiermee doen we onze gestreste hersenen een groot plezier. Vanzelfsprekend zijn de projecten energiezuinig en milieuvriendelijk.

Interieur van woning
Inventieve oplossingen voor de relatie van woonkamer met buiten en het kantoor aan huis gecombineerd met mooie materialen als hout, verborgen lichtschakelaars en inbouwverlichting.
Hoofdkantoor Brunotti Europe in Amersfoort
Een golvend houten plafond verbindt de ruimtes met elkaar. De vloertekening is geïnspireerd op een weerkaart van een stormachtige dag en in de receptiebalie, bar, tafels en presentatiewanden zijn natuurlijke en surfmaterialen gecombineerd.
Surfschool Hoek van Holland
De hoge veranda met dakoverstek, het verdiepingshoge glas en het natuurlijk materiaalgebruik dragen bij aan de optimale strandbeleving. Het op maat ontwikkelde bouwsysteem maakt dat het paviljoen geheel met de hand te demonteren en op te bouwen is.
Vrijstaande woning in Ypenburg
De woning heeft een veranda aan de tuin. Het is een fijne plek om zelfs als het onweert buiten te kunnen zitten.
Vrijstaande woning in Ypenburg
Een vide verbindt de binnen- en buitenruimtes met elkaar. Ze biedt zicht op het weer, brengt daglicht diep naar binnen en biedt toegang aan het dakterras.
Twee Haagse Herenhuizen
De tuinkamer verbindt de twee woningen met elkaar, en met buiten. Het ontwerp brengt daglicht en warmte smaakvol de traditionele woningen in.

 

Brandingsportvereniging Jumpteam Scheveningen
De entree van de milieu-vriendelijk gebouwde grootste watersportvereniging aan de kust, het eerste buurthuis van de toekomst op het strand en het eerste paviljoen dat jaarrond mag blijven staan op het Scheveningse strand.
Brandingsportvereniging Jumpteam Scheveningen
De gevel aan de boulevard omsluit de loods met surfspullen. De gevel heeft een uitstekende vloerrand gekregen als uitnodigend gebaar aan de voorbijganger die hier op de rand kan zitten en zijn schoenen aan of uit kan trekken.
Brandingsportvereniging Jumpteam Scheveningen
Een nieuw clubhuis voor de surfers op het strand van Scheveningen; helemaal van hout, natuurlijk geventileerd en voorbereid op een pv panelen dak.
Studie naar zonwering voor het Eye
Hoe zou dat er uit moeten zien; zonwering voor het Eye Filmmuseum in Amsterdam. De uitdaging was om vorm te geven aan zonwering voor op het terras binnen het architectonische beeld.
Interieur van woonhuis
Natuurlijke materialen, heldere lijnen; details maken uit.
Stand voor Brunotti op Ispo, Munchen
Ontwerp voor stand, gebaseerd op nieuw ontworpen 'look and feel' voor showrooms en ontvangstruimte in hoofdkantoor.
Brug over de Pijp
De brug voor langzaam verkeer over de Pijp in Scheveningen is licht van gewicht; dus snel te openen. Ze is hoog; dus goed zichtbaar bij binnenvaart vanaf zee en breed; dus uitnodigend voor voet- en fietsverkeer.
Brug voor langzaam verkeer
De brug geeft woonwijk 'De Zanderij' directe toegang tot de duinen. De tuibrug geeft uitdrukking aan de spanning tussen de strakke verkaveling en de vrijheid van de natuur.
Vide op vrije kavel
Een compositie van houten kozijnen en houten trap, witte wanden, zwarte stenen buiten, een haard en een prachtige lichtinval.
Verbouwing van twee haagse herenhuizen
Een stalen pui met drie paar openslaande deuren op een rij verbindt de twee herenhuizen met elkaar. Zo creëerden we een ruime woonkamer met haard en aansluitend terras gericht op de dubbele stadstuin.
Start
Start
start
Vanaf het eerste concept koppelen we belevingswaarde aan duurzame prestaties.
Zo maken we een vliegende start waarin we heldere lijnen uitzetten voor de (ver)bouw van uw gebouw, interieur, meubel of brug.

Duo Tobias Krullaars
Duo Tobias Krullaars
Duo Tobias Krullaars
Wij zijn ruimtelijk ontwerpers. Het is ons vak om in de wirwar van restricties waarde te creëren. Marieke Tobias is architect en concentreert zich op het ontwerp. Zij leidt in het ontwerpproces de samenwerking met de betrokkenen en de gemeente. Rogier Krullaars is bouwkundig ingenieur. Hij begeleidt de realisatie van het ontwerp. Zijn verantwoordelijkheid is de technische uitwerking, het toetsen van de haalbaarheid en het ramen van de kosten.
Kenmerkende benadering
Kenmerkende benadering
Kenmerkende benadering
We benutten de ruimte optimaal, creëren belevingswaarde, integreren duurzame gebouwprestaties, verbeteren een concept met input van de betrokken partijen (co-creatie), voeren trajecten met de overheid en integreren bouwkosten en techniek vanaf de start.